marec / 2017
08. 03. 2017

Slovesna razglasitev Pomurke in Pomurca leta 2016

Radio Murski val je v hotelu Termal v Moravskih Toplicah slovesno razglasil Pomurko in Pomurca leta 2016 ter podelila priznanja vsem finalistom lanskega izbora.

Ob slovesni razglasitvi Pomurke in Pomurca za leto 2016 so organizatorji akcije podelili naziv naj Pomurka in naj Pomurec, ob tem pa so podelili še priznanja vsem finalistom lansko letnega izbora. tako imenovanim mesečnim nagrajencem.

Lidija Magdič Cer, letošnja koordinatorka akcije Pomurka in Pomurec za leto 2016, pa je podrobneje založila še postopek finalnega glasovanja, kateri vodi v izbor Naj Pomurka in Pomurec leta, dotaknila pa se je tudi letošnjih novosti same akcije.

Poslušalci Murskega vala so za Pomurko leta 2016 izbrali Mirjano Mulec, zagovornico živali iz Društva za zaščito živali Pomurja. Mirjana je zelo srčna, vedno pripravljena pomagati vsem, tako ljudem kot živalim. Pomaga reševati tudi rejne živali in pomaga pri njihovi oskrbi, predvsem pa ves čas opozarja na nemočne živali, ki so pogosto zlorabljene in prezrte.

Na osvojeni naziv Mirjana gleda kot na pomembno popotnico za vse tise, ki se borijo za nemočne in zlorabljene živali. Kot članici Fridine kuhinje, kjer predstavljajo jedi brez živalskih sestavin, osvojitev naziva v okolju, kjer v kulinariki prevladujeta meso in mesni izdelki, zagotovo pomeni toliko večji uspeh.

Ob Pomurki leta 2016 pa so poslušalci Murskega vala izbrali tudi Pomurca za leto 2016, in sicer si je ta laskavi naziv prislužil plesalec Blaž Šumak iz Turnišča. Blaž je diplomant predšolske vzgoje in izkušen plesalec, s svojo soplesalko Matejko Koštric, ki je na vozičku, pripravlja povsem svojstvene plesne koreografije, pri katerih invalidski voziček ni ovira. Blaž in Matejka veliko nastopata, skupaj pa sta izdala tudi videoposnetek spleta prekmurskih folklornih plesov.

Za osvojeni naziv pa Blaž usluge pripisuje tudi soplesalki Matejki Koštric, ki je na vozički in s katero ravno zaradi tega pripravljata svojevrstne koreografije.

Vsem mesečnim nagrajencem kot tudi obema dobitnikoma laskavih nazivov čestitamo tudi sodelavci Televizije AS ter jim na njihovi poti želimo še veliko novih izzivov in uspehov, hkrati pa si želimo še veliko takšnih Pomurcev, ki bodo s svojimi uspehi na poslovnem, izobraževalnem in družbenem področju nasploh prispevali k doprinosu v razvoju in prepoznavnosti Pomurske regije.


po arhivu novic
po arhivu videa