Tudi jaz živim

S serijo petih informativno-izobraževalnih filmov Tudi jaz živim predstavljamo pet bolezni oziroma stanj, ki v javnosti morda niso tako znane, vendar nas obkrožajo na vsakem koraku. O vsaki bolezni so spregovorili oboleli, za strokovno mnenje smo povprašali zdravnike, predstavljamo pa tudi društva, ki združujejo posameznike, ki sami živijo z boleznijo in njihove svojce. Naš namen je bilo predvsem laični javnosti predstaviti različne bolezni oz. stanja, da bi lažje sprejemali »drugačne« posameznike kot sebi enake. Velik poudarek smo namenili bolezni, kot nenalezljivi in posamezniku, ki zaradi bolezni ostalim ne predstavlja grožnje in ga je treba sprejeti, obravnavati enakopravno in predvsem vključiti v socialno okolje. Z ljudmi, ki živijo z bolečino, je potrebno veliko delati, se ukvarjati z njimi, jim pomagati in ob pravem trenutku pravilno ukrepati. Zato je potrebno javnost poučiti, izobraziti in tako bolnim obogatiti vsakdan, pri vseh ostalih pa spodbuditi sprejemanje »drugačnosti«.

Get the Flash Player to see this player.


CELIAKIJA
Bolezen prebavil, pri kateri pride do okvare predvsem tankega črevesja, kar poslabša absorbcijo hranilnih snovi. Edini način zdravljenja je brezglutenska dieta, ki posamezniku omogoča čisto normalno življenje.


PSORIAZA ALI LUSKAVICA
Nenalezljivo kožno stanje, kjer se vname koža in se tvorijo zadebeljene ploskve rdeče luskinaste kože. Kaj jo povzroča, kako se jo zdravi in druge informacije pa dobite v našem filmu.


KRONIČNA BOLEČINA
Vsi smo se že srečali z bolečino. In ta je potem izginila… So pa ljudje, katerim je bolečina vsakdanja spremljevalka in zato iščejo načine, kako jo omiliti. Ali veste, da obstajajo proti bolečinske ambulante, kjer vam lahko pomagajo?


CEREBRALNA PARALIZA
Dokaj poznan izraz. Ampak ali res vemo kaj pomeni? Če niste prepričani si le oglejte film, v katerem so spregovorili posamezniki s cerebralno paralizo in njihovi družinski člani. Predstavili vam bomo tudi društvo Sonček in vas popeljali v njihovo vsakdanje življenje.


AVTIZEM
Najskrivnostnejša od vseh razvojnih motenj, saj se ne vidi, ne opazi, o njej pa zelo malo vemo. Nekaj informacij smo zbrali v filmu in bomo skušali odgovoriti na nekaj osnovnih vprašanj, ki se porajajo.

po arhivu novic
po arhivu videa